COFFEE CRAFT TOWN

Selamlar olsun sevgili okurlarım! Ankara'nın oldukça karamsar bir tavır takındığı günlerden birinde, sizinle bol kahve kokulu bir yazı paylaşıyorum. Hepimizin bildiği gibi gri şehrimiz bu sıralar kahve dükkanı akımına kapılmış durumda. Şahsen bu vaziyetten gayet hoşnutum. Bilen bilir, kahveye bayılırım, özellikle sütlü ve az şekerli olanına. Sebebi ziyaretimizi anladığınıza göre kahve tutkunları, toplaşın!😋 Bu yazıda inşaat temalı, sarı ve siyah renklerle bürünmüş; kendi evinizmişçesine rahat edebileceğiniz sıcacık bir yuvadan, bir kahve dükkanından bahsedeceğim size: Coffee Craft Town. Bir yandan The Beatles-And I Love Her dinlemenizi öneririm.


Coffee Craft Town Mutlukent Mahallesi, Ümitköy'de yer almakta. Muhiti bilmeyenler için söylemeliyim ki Ankara'nın en huzurlu yerleşim yerlerinden bir tanesi. Durum böyle olunca kahve dükkanımızın da az gürültülü olması huzuru ve keyfi artırıyor diyebilirim. Aynı çevrede eskiden Galleria isimli olan bir iş merkezi olan, şu anda inşaat halinde bir bina göreceksiniz. Coffee Craft Town ise bu binanın arkasında, 1946. Sokak'ta bulunuyor. Gitmek isterseniz, Kızılay'dan Koru metrosuna binip Ümitköy durağında inmeniz gerekecek. İndiğiniz yerden ücretsiz hizmet veren metro otobüs ringleri aracılığıyla Galleria'nın arkasında inerek buraya ulaşabilirsiniz. Bence bi' gidin görün ama yine de siz bilirsiniz😊

Yaklaşık üç aydır hizmet veren mekanımız, haftanın her günü 07:00-21.00 saatlerinde açık bulunuyor. Başta da belirttiğim ve fotoğraflardan da göreceğiniz gibi tamamen sarı ve siyahtan oluşan, oldukça iç acıcı bir mekan. Burası üç ayrı bölümden oluşuyor: iç mekan, sigara içilemeyen camekan iç mekan, sigara içilebilen dış mekan. Benim en bayıldığım bölüm ise iç mekan oldu. Çünkü öyle güzel ve zevkli dekore edilmiş ki fotoğraf çekmekten kendimi alamadım.




Mekanı incelediğinizde inşaat malzemelerinden esinlenerek birçok dekoratif eşyanın bulunduğunu göreceksiniz. İnşaat temasıyla kalsa yine iyi! Çok çok sevdiğim kedilerle de dekore edilmiş burası. Kahvelerden bahsetmiyorum bile!

Ya da bahsedeyim ben en iyisi. Arkadaşımla beraber birer kahve ve damla çikolatalı muffin sipariş ettik. Kahvelerimiz Coffee Latte ve onun fındık aromalısı olan Latte Nut's idi. Kahve dükkanımızın zaten kahveleri ile öne çıktığını biliyoruz; Latte Nut's da buradaki en çok tutulan kahve çeşitlerindenmiş, denildiği kadar da varmış! Gerçekten Starbucks'ın o bildiğimiz Toffee Nut Latte'sinden çok daha farklıymış. Muffine gelecek olursak muffinden yola çıkarak tüm tatlılarının taze olduğu çıkarımını yapabilirim. Bunun sebebi tabiki bu kekin lezzeti ve tazeliği. Üstelik fiyatları gayet makul ve standarda uygun diye düşünüyorum.

Latte Nut's-Damla Çikolatalı Muffin-Tarçınlı Bisküvi





Dikkatimi çeken bir başka ayrıntı da müzik listesi oldu. Arkadan gelen müziklerin bir kısmı coverlardan oluşuyor. Müziklerin tamamı kahvenin büyüsüyle beraber oldukça keyif vericiydi; sakin, hafif, dinlendirici. Nitekim sert ve gürültülü müzikleri dinlerken bir yandan kahve içmenin oldukça keyif kaçırıcı olduğu düşüncesindeyim


Bugünlük bu kadar! Umarım yazımı beğenmişsinizdir ve blogumu okunmaya değer görüyorsunuzdur. Burada elimden geldiğince, beğendiğim ve paylaşılması gerektiğini düşündüğüm yerleri sizinle paylaşmaktan çok mutluluk duyacağımı da söylemeden edemeyeceğim. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın!!💛

Yorumlar

  1. Özellikle mekanın inşaat temasını barındırması ilgimi çekti. Müsait bir zamanımda uğramayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Sarı-siyah uyumu güzel gözüküyor, gerçekte çok daha güzel bir mekandır. Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben şu asma kilit esprisine takıldım (asma kilidini getirene americano bizden) her gelen asma kilit getirdi diyelim siz bu asma kilitlerle napıyorsunuz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder